Update bloemenveld

Update bloemenveld

Door het corona virus verloopt dit jaar anders dan andere jaren. Begin mei werden er, door de jongeren van de buurt in groepjes van drie, knollen geplant. Dit verliep heel erg goed!!!!!!

 

Gelukkig hebben we toen gelijk de regenbuizen gelegd. Dat was zeker ook nodig aangezien het erg droog was en de harde wind ervoor zorgde dat je soms gezandstraald werd.

 

Vanaf juni werden de maatregelen versoepeld en mochten de oudere veldwerkers boven de zeventig eindelijk weer komen helpen op het veld. Begin juni hebben we de stek gepland. Dit planten is bedoeld om genoeg knollen te kweken voor het corso van 2021. Half juni zijn we ook begonnen met het hakken, we konden het dit jaar goed bijhouden. We hebben ruim 9000 knollen in touwen en palen gezet. Deze soorten konden we dan gebruiken om bloemen te plukken om te leveren, om proef te tikken, om bosjes bloemen van te knippen voor thuis en voor het kindercorso. De rest wordt regelmatig gemaaid waardoor we ervoor zorgen dat we de komende winter betere knollen over zullen houden.

 

In week 34 was de eerste levering aan de bloemencommissie. Verder staan er nog een aantal kleine leveringen gepland.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *